• Fagblogg
  • Faglige juleaktiviteter i skolen

Faglige juleaktiviteter i skolen

I skolen er desember en hektisk måned før oppsummeringa av første termin. Samtidig kan det være ei tid for ekstra hygge og avveksling fra hverdagen. Noen enkle sosiale juleaktiviteter kan bidra til økt trivsel og bedre klassemiljø.

Bilde av julegaver. Foto.
Foto: Pixabay

Gled andre med videosnutter

Lærer Stina. Foto.
Stina anbefaler førjulsaktiviteter som kan glede andre.
Foto: Julie Bjørnstad (CC BY-SA)

– Å glede andre er gratis og kan være givende for både den som gir og den som får, kommenterer Stina Åshildsdatter Grolid. I tillegg til å være engasjert i NDLA jobber hun ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal. 

Hun anbefaler oppgaven om å lage videosnutter med gledestips. I denne oppgaven fra vg1 helse- og oppvekstfag skal elevene lage korte videosnutter med mål om å skape og spre glede blant ungdomsskoleelever. Ifølge Stina kan det være hyggelig og meningsfylt å jobbe med disse oppgavene i klassene nå i ei tid som er mørk og kanskje preget av både stress med prøver og mas fra handelsstanden.

Juleverksted i realfag

Har du noen gang tenkt på hvordan du kan bruke minst mulig papir og tid på å pakke inn en pakke? Kanskje ikke, men i geometrioppgaven “Innpakking av julegaver på en rasjonell måte” skal elevene jobbe sammen for å finne ut av nettopp det.

Kom i julestemning i naturfag med mange gode forslag til aktiviteter! Her får dere tips til demoforsøk, filmer og hvordan dere kan lage et juleverksted i naturfag.

Mange fagressurser om jul

I Norge har vi sendt julekort i over 120 år, og på NDLA kan du lese om julekortets historie. I tillegg kan du i tyskfaget jobbe med læringsstien om advents- og juletradisjoner i de tysktalende landene.

Julemat har sterke og lange tradisjoner i Norge. Skal du arrangere julebord? I så fall kan du ta en titt på læringsressursen om julebord i restaurant- og matfag. Det kan også være lurt å tenke på mengdeberegning for å finne ut hvor mye mat du må lage til gjestene som kommer. Du kan finne flere fagressurser ved å søke inne på ndla.no!

God jul! 🎅