• 6 tips til ungdom fra sexologen 🐝🍑🌸🥰🍆💋

6 tips til ungdom fra sexologen 🐝🍑🌸🥰🍆💋

Seksualitet skal være en kilde til glede og nytelse, og er noe av det mest dyrebare man har. Ungdomstida er ei viktig tid for å utforske, bli kjent med og lære hvordan en tar vare på egen og andres seksualitet. Sexolog Stine Cathrine Hasle, har laget læringsressurser for videregående skole på ndla.no. Under gir hun seks tips til ungdom for trygg og deilig utforsking denne våren:

  1. Bli godt kjent med egen kropp og seksualitet. Finn ut hva du liker og ikke liker. Da blir du godt forberedt på å dele dine favorittberøringer med andre.
  2. Husk at seksuelle aktiviteter skal være frivillig for alle parter. Dere skal være våkne og i stand til å samtykke hvert sekund.
  3. Det skal alltid være mulig å ombestemme seg om du blir med på en seksuell aktivitet. Hvis ikke blir det definert som grensekrenkelse.
  4. Blir du sjelden tilfreds av en seksuell aktivitet med partner? Å snakke om det gir verdifull informasjon om hvordan kropper kan fungere ulikt og likt.Ha mest stimuli utvendig – da er det lettest å oppnå tilfredsstillelse og orgasmer. 
  5. Nyt hele kroppen og stimuler utvendig på kjønnsorganene – da er det lettest å oppnå orgasme. 
  6. Blir du ikke behandlet med respekt eller føler deg brukt? Gi beskjed til en god venn/venninne eller en trygg voksen. De kan støtte deg så du finner hjelpetjenester. Husk at du alltid har krav på å bli vist hensyn til 24/7. Det er du som bestemmer over kroppen din ❤️