Kickstart på læretida

Over 70 lærlinger fant seg godt tilrette i den innleide kinosalen da Drammen kommune arrangerte “Arbeidslivsdag” for kommende fagarbeidere i kommunen.

Avdeling for yrkesfagopplæring i Drammen kommune bød på et variert program for kommende helsefagarbeidere, institusjonskokker, barne- og ungdomsarbeidere og kontormedarbeidere 7. september 2021. Lærlingene er nylig i gang med læretida, og har mulighet til å gå opp til fagprøve om to års tid.

Tre ansatte fra avdeling for yrkesfagopplæring i Drammen som arrangerer arbeidslivsdag for lærlingene. Foto.
Cathrine Brock, Torill Svendsrud og May-Britt Bakken ved avdeling for yrkesfagopplæring i Drammen har laget en Arbeidslivsdag for lærlingene i kommunen. De ønsker å gi de unge et best mulig utgangspunkt for læretida.

En av foredragsholderne Kahraman Hussein fortalte om reisen fra å være lærling til å bli fagarbeider. Han deler gode råd til lærlinger i denne videoen:

Kahraman Hussein er fagarbeider, og har to år bak seg som lærling i Drammen kommune. Han deler sine erfaringer og råd til dagens lærlinger.

NDLA ble invitert til å vise fram og dele åpne fagressurser med lærlingene. Pedagogisk leder Margreta Tveisme pekte på fagressursene som alltid er tilgjengelige på internett; læretida og livet ut. Sammen med Julie Bjørnstad og Vigdis Haugan viste hun frem konkrete eksempler på fagressurser som kan være nyttige for lærlingene i læretida.

En sal full av elever med NDLA som presenterer fagressurser. Foto.
Margreta Tveisme, Julie Bjørnstad og Vigdis Haugan presenterte mange ulike fagressurser på NDLA til over 70 lærlinger i Drammen kommune.

En av de aktuelle ressursene NDLA presenterte er denne opplæringsvideoen om bruk av smittevernsutstyr:

Film på NDLA om bruk av smittevernutstyr.

– Det er veldig godt for oss i NDLA å endelig komme oss ut og treffe de vi jobber for igjen! Det er også litt nytt for oss å jobbe med lærlinger som gruppe, så vi er så glade for at de flinke folka på Fagopplæringa i Drammen kommune inviterte oss hit, forteller Margreta Tveisme i NDLA. Hun ser frem til å styrke arbeidet med lærlinger.