Deling på direkten

Deling er en ny serie fra NDLA som sendes direkte hver onsdag kl. 14. I serien vil dere få presentert spennende temaer og møte kunnskapsrike lærere fra hele landet.

I denne spillelisten finner du tidligere episoder av #Deling.

Fra lærer til produsent

På Vennesla videregående skole i Agder står medielærer Jone Nyborg alene i studio. Han styrer alt av lyd, lys, kamera og nett. I tillegg til å jobbe i NDLA har han vært ansatt som lærer ved skolen siden 2004.

Medielærer Jone Nyborg styrer alt selv. Foto: Dennis Buås Vetrhus

– Elever har alltid stått i sentrum, så det er først gjennom NDLA at jeg har hatt programlederrollen de siste årene. Først gjennom livesendinger i samarbeid med Kahoot!, og senere via NDLA-produksjoner i koronatida med programserien #Heimefra og fagwebinarer. Livestreaming er et format som er spennende å utforske, sier den engasjerte medielæreren.

Tettere på lærere

I #Deling ønsker Nyborg å bidra til å løfte fram kompetansen til ulike lærere i landet. Når vi snakker med ham, har han allerede gjennomført to sendinger som har handlet om henholdsvis bærekraft og programmering. Utover høsten ønsker han å vise oss et mangfold av lærere og temaer.

– Det er mange lærere og fagmiljøer som har kompetanse og arbeid som kan løftes fram. Jeg håper at #Deling kan bli et sted der man blir oppdatert, inspirert og utfordret. Jeg er veldig glad for at NDLA satser på dette, og jeg har tro på at dette kan bringe oss enda tettere på lærere og undervisning i skolenorge.

Han opplyser at siste sending før jul blir 2. desember, og han planlegger allerede en ny sesong i januar.

Ressurser fra sendingene:

Deling – episode 4

Hvis Trump hadde vært EUs president (mediekommentar)
Kaotisk presidentdebatt (oppgave)

Deling – episode 2

Presentasjon om programmering (lysbilder)