• Fagblogg
  • Skrivekonkurransen høsten 2020

Skrivekonkurransen høsten 2020

– Konkurransen er avsluttet. Les om vinnerne her. –

Liker du å skrive? Nå får du muligheten til å få teksten din publisert på NDLA.no! 

Vi inviterer alle elever i videregående skole til å delta i konkurransen om å levere beste fagartikkel om temaet “Folkehelse og livsmestring”. 

Premiering:

1.plass – Gavekort 1500 kr. 
2.plass –  Gavekort 1000 kr.

Vinnerne får også teksten sin publisert på NDLA.no. Alle som leverer tekster til konkurransen er i tillegg med i trekningen av overraskelsespakker fra NDLA.

Sakprosa – skriv en fagartikkel

Skriv en fagartikkel på 1000-1500 ord der du greier ut om et emne innenfor det tverrfaglig temaet “Folkehelse og livsmestring”. Fagartikkelen skal ha en norskfaglig vinkling. Det betyr at du skal ta for deg hvordan ulike tekster kan påvirke helsa vår og hvordan vi mestrer livene våre. Med tekster mener vi alt fra ytringer på sosiale medier, kronikker, filmer, reklamer osv. til skjønnlitterære tekster. 

Noen tips til aktuelle tema: 

Livet på sosiale medier
Skjønnlitteraturen og livet
Blogging og ungdommers selvfølelse
Psykisk helse på det mørke nettet
Språk og identitet
Kommunikasjon og generasjonskløfter
Medier og makt

Lurer du på hva som kjennetegner en fagartikkel? Les her: https://ndla.no/nb/subjects/subject:19/topic:1:195257/topic:1:195526/topic:1:21260

Frist for innlevering

Teksten sendes inn via norsklæreren din innen 15.desember 2020 til marthemoe@ndla.no.

Om publisering på NDLA.no

Vinnerne av konkurransen gir NDLA retten til å publisere tekstene på NDLA.no. Tekstene vil bli markert med Creative Commons-lisensen CC-BY-NC-SA. Les om CC-lisenser: https://creativecommons.org/licenses/?lang=no