Tinas filmtips #1

Helt i slutten av februar, rett før koronakrisen inntraff, ble første episode av Tinas filmtips spilt inn. Episode 1 handler blant annet om de mest sette spillefilmene og dokumentarene på NDLA film i januar og februar 2020. Det blir også noen filmatiske smakebiter fra fagfornyelsen.

Tina Andersson gir deg innsikt i NDLAs filmtjeneste.

Spillefilm:

Dokumentarfilm:

Fagfornyelsen

NDLA film vil utover våren få inn flere filmer til de tre tverrfaglige temaene i fagfornyelsen. Det jobbes også med å få ut nye filmer til de ulike Vg1-fagene, som får nye læreplaner til høsten. Selv om den nye versjonen av NDLA film ikke vil være helt klar før til skolestart, vil vi vise fram noen av de nye filmene til fagfornyelsen gjennom disse filmtipsene. 

Her er to filmer som løfter ulike problemstillinger knyttet til teknologi og etiske dilemmaer.

Se hele den nye versjonen av emnet Bærekraftig utvikling (som det jobbes med til fagfornyelsen på NDLA film).

Tekst: Tina Andersson
Foto: Tom Knudsen