• Elever
  • Informasjon til elever om koronaviruset

Informasjon til elever om koronaviruset

Hva er koronaviruset? Hvordan påvirker viruset meg som elev? Og hvor finner jeg informasjon jeg kan stole på?

Hva er koronaviruset?

Ifølge Folkehelseinstituttet ble koronaviruset først oppdaget i januar 2020. Det nye viruset har flere likheter med SARS-viruset i 2002/2003, og smitter mest sannsynligvis gjennom dråpe- og kontaktsmitte. Du kan i media se viruset bli nevnt ved flere navn:

  • Koronavirus
  • Coronavirus
  • SARS-CoV-2
  • COVID-19

Folkehelseinstituttet forteller at dette nye viruset fører til luftveisinfeksjon og kan gi alt fra milde symptomer til alvorlig sykdom. De rapporterer at alvorlig sykdom og dødsfall er oftest sett hos eldre og personer med underliggende sykdommer.

Skolene åpner på gult nivå

Ifølge UDIR åpner skolene tilnærmet normalt til høsten. Det vil likevel tas flere smittevernhensyn. Sørg for at du holder deg oppdatert på nødvendig informasjon fra egen skole og helsemyndigheter.

Les mer om hvordan koronaviruset påvirker skolehverdagen på UDIR sine hjemmesider.

Hvilken informasjon kan jeg stole på?

Ved store sykdomsutbrudd eller andre kriser vil man dessverre kunne oppleve at noen ønsker å utnytte situasjonen til egen vinning eller for å spre frykt. Vær derfor kritisk til informasjon du leser i sosiale medier eller via andre kanaler. Er du noen gang i tvil, bør du alltid gå til kilder du kan stole på. Her er noen pålitelige nettsteder som deler fakta og informasjon om det nye koronaviruset: