• Elever
  • Les smartere til eksamen med riktig studieteknikk

Les smartere til eksamen med riktig studieteknikk

Litt for lite tid igjen til å lese, synes du? Når det virker uoverkommelig å gå gjennom alt du har hatt om det siste året, er det viktig å tenke over studieteknikken din. Det handler ikke om hvor mye du leser, men hvordan.

Espen Schønfeldt gikk fra analfabet på ungdomsskolen til å bli jurist gjennom å lære seg gode strategier for å lære. Han gir oss noen gode tips til hvordan du bør jobbe før eksamen.

Noen tips fra Espen

Bruk mer tid på å forstå oppgaven, og mindre tid på å løse den feil.

Det høres veldig logisk ut, men altfor mange går i fella der de bruker for lite tid på å lese oppgaven nøye. Da kan du fort bruke mye tid og krefter på noe som ikke gir særlig uttelling på karakteren. Så gå nøye gjennom oppgaven.

Tenk som en journalist – still deg selv spørsmål for å hente frem gammel kunnskap.

Bruk 10 minutter på å stille deg selv spørsmål rundt det aktuelle temaet. Da låser du opp det du kan, og du unngår å sette deg fast i små detaljer. Du blir klar over hva du lurer på og klar over hva du kan. Bruk gjerne spørreordene hvem, hva, når, hvordan og hvorfor for å komme i gang. Ikke begynn å svare før du er ferdig med spørrerunden.

Tren på det du skal gjøre og finn ut hva som er viktig

Det å skrive og reflektere er en mye mer effektiv måte å forberede seg til eksamen på enn det å lese. Bruk gjerne gamle eksamensoppgaver. Det hjelper deg også til å finne ut hva som er viktigst å lære før eksamen.

Lykke til med forberedelsene!